התנועה לזכויות דיגיטליות משיקה את קמפיין המאבק במאגר הביומטרי. המטרה: הפסקת הניסוי הביומטרי
התנועה לזכויות דיגיטליות השיקה היום, יום א׳, את הקמפיין נגד המאגר הביומטרי. במהלך הקמפיין עלו היום לרשת האינטרנט סדרת סרטונים בכיכובם של עדי גילת (הבורר), נעמה פרייס (המקוללים) ואחרים החושפים את הסכנות בהצטרפות למאגר הביומטרי וקוראים לאזרחי ישראל שלא לקחת חלק בניסוי הביומטרי. סרטוני הקמפיין מומנו כולם באמצעות מתנדבים ותורמים קטנים אשר הצטרפו למאבק באמצעות קמפיין גיוס המונים אותו ערכה התנועה בחודש אוגוסט האחרון. במסגרת הקמפיין נאספו 20 אלף ש״ח והופקו שני סרטונים. ההפקה כולה נעשתה בסיוע מאסיבי של מתנדבים, מתנגדי המאגר.
הסרטונים זמינים בכתובות: סרטון ”למה אנטי?“, עדי גילת מסבירה מדוע אסור להצטרף למאגר הביומטרי.
יהונתן קלינגר, היועץ המשפטי לתנועה לזכויות דיגיטליות, אמר כי:
”היום, שנה וחודש אחרי תחילת הניסוי הביומטרי, ולאחר שמשרד הפנים הציג לציבור מידע שקרי, ומנסה להסתיר מהציבור הן את סכנות המאגר הביומטרי והן את זכות הציבור לסרב להיכנס למאגר, אנחנו יוצאים בקמפיין שמטרתו לגלות לציבור את האמת: המאגר הביומטרי מסוכן לציבור, ולכל אחד מאיתנו יש את הזכות לסרב.“
ניר הירשמן, מנכ״ל ווטסון ודובר התנועה לזכויות דיגיטליות, אמר כי:
”דליפה של המאגר הביומטרי תחשוף כל אחת ואחד מאיתנו לסכנות של מעקב, סחיטה ואיומים. מאות גולשים ומתנדבים הבינו את זה והתגייסו להכנת הקמפיין הזה. אנחנו מאמינים שהכוח הציבורי של האזרחים יגבר על כוח הכסף שנשפך בקמפיינים אחרים ויזהיר בצורה אפקטיבית את הציבור מפני סכנות המאגר הביומטרי.“
דורון אופק, מומחה אבטחת מידע ומהעותרים לבג״ץ נגד המאגר הביומטרי, אמר היום כי:
”כמו שכולנו רואים, בשנתיים האחרונות, לאור הגילויים של סנואדן ואחרים, אנחנו מבינים כי בעולם של היום, קשה עד בלתי אפשרי להגן על מאגרים שכאלו. על כן, מדינות המערב חזרו בהן והפסיקו את פרויקטי המאגר הביומטרי שלהם. המאגר הביומטרי לא יהיה נכס. הוא נטל אבטחתי שיסכן את אזרחי ישראל ואת מרקם החיים שלהם.“
במדיה הכתובה: מאקו, ynet, מעריב-NRG, ישראל היום, אנשים ומחשבים, המזבלה, GeekTime.
במדיה המשודרת: ערוץ 2: שש עם עודד בן-עמי, ערוץ 10: אורלי וגיא (החל משעה 1:46), ערוץ 2: תוכנית הבוקר של הילה קורח ואברי גלעד, ערוץ 2: ”מדברים על זה“ עם שי גולדן.
במדיה החברתית: דף no2bio (סרטון ראשון), no2bio (סרטון שני), סטטוסים מצייצים, חורים ברשת.